0

Athleticon odložený – apríl 2022

Uncategorized

od Christian Duque

Athleticon je mega súťaž, ktorá mala byť najväčšou vecou, pretože pán Olympia. Pôvodne sa uskutočnila v roku 2020 v Atlante v štáte GA. Plánovalo sa ponúknuť celé množstvo udalostí, podobne ako Arnold Classic, pričom hlavným remízou je kulturistika. Som si istý, že to nebolo presne to, ako sa to predáva, ale zo všetkých udalostí prezentovaných v Arnold je bezpečné povedať, že kulturistika je korunkový klenot (to isté s Athleticon).

Spočiatku veľa fanúšikov verilo, že táto súťaž bude miestom návratu Phil Heatha. Heath, ktorého spravuje Dany Garcia (bývalá manželka Rock) a vedúci Athleticon, naznačil skutočnosť, že jeho kulturistické povolanie nebolo nikde blízko. Ďalšie hlavné legendy, ako je 2008, pán Olympia Dexter „The Blade“ Jackson, tiež uvažoval o súťaži na podujatí (pozri jeho rozhovor s hodnotami). V tom čase však nebolo jasné, či by potom vládol pána Olympia Brandona Curryho.

Táto udalosť bola uvedená na trh ako prvá svojho druhu, využívala obrovské ceny a automaticky zaujala svoje miesto popri Arnold a Olympia. Bohužiaľ, keď Covid zasiahne, všetky súťaže sa ocitli v limbu. Do pekla, Arnold Classic sa takmer nestala. Olympia by zmenila hotely, zmenila dátumy a potom by v konečnom dôsledku postupovala v priebehu cross country. A to bolo iba rok 2020; Teraz vieme, že Olympia zostane na Floride. K dnešnému dňu stále neexistuje žiadny konkrétny dátum pre Arnolda a pravdepodobne nebude v dohľadnej dobe.

Keď Athleticon odložil svoju udalosť na rok 2021, vybrali týždeň 17. októbra. Vyzeralo to ako bezpečný dátum, dodal Arnold, ktorý sa uskutočnil (február/marec) a Olympia sa vrátila do konca septembra – alebo – udržiavala dátum v polovici 2020 na rok 2021. Keď Olympia oznámila, že nový dátum udalosti 2021 bude Zhoduje sa s Athleticon, podujatie potom odložilo svoj debut z roku 2021 za apríl 2022, podľa Fitness Volt, Ron Harris z svalového rozvoja a silu a sily Nick.

Za to, čo to stojí za to, myslím, že Athleticon, koncepčne, sa pripravil na pád. Po prvé, povedať, že nová súťaž (ktokoľvek je za ňou) paralelne s Arnoldom a Olympia je úplné šialenstvo. Teraz to nikdy v skutočnosti nepovedali, ale to bol všeobecný konsenzus vo fitness priemysle. Arnold sa stal silným vzhľadom na to, že 1989 a nesie meno najúspešnejších a najznámejších kulturistov na svete. Žiadny trestný čin, ale skala nemôže držať sviečku Arnoldovi. Myslím, že skala je väčšia ako život, ale Arnold získal božský stav. Myslím, že oveľa viac ľudí pozná meno Arnold na celom svete ako Ježiš. Nerobím si srandu – nie prinajmenšom.

Olympia sa stáva silným vzhľadom na to, že v 60. rokoch 20. storočia a je to singel veľa zásadnej súťaže vo všetkých športoch založených na postave. Ktokoľvek vyhrá Olympiu, či už v bikinách, postave, fitness, wellness, MPD/WPD, Classic Physique, 212 kulturistiku a/alebo mužom/dámskym otvoreným kulturistikom – je najlepší na svete. Po celý rok, ktorý muž alebo žena vyhrá tento titul, sú najlepšími nespornými.

Pre Athleticon – alebo akúkoľvek inú novú show -, aby dosiahol túto úroveň, je prvý rok mimo brány jednoducho receptom na katastrofu – dokonca aj s Robinom Changom pri kormidle. Úprimne si myslím, že na seba vytvorili taký obrovský tlak, že znemožnili jednoducho vystúpiť zo zeme. Keby mali oveľa pokornejší marketing a oveľa viac dosiahnuteľné ciele, mohli by ľahko debutovať s malou až strednou výrobou, použili dobré ceny a výstavu plánované na podmienky, ako sú tie, v ktorých v súčasnosti žijeme. 2020 Olympia Expo bola malá, ale bolo to skutočné. Na rozdiel od Arnolda (ktorý bol úplne virtuálny), Olympia Expo, pod vedením Dana Solomona, zmenšil, ale stále používal ľudí v reálnom čase, kde by sa mohli stretnúť s celebritami, získať doplnky a interagovať (aj keď v obmedzenej podobe) s ostatnými fanúšikmi kulturistiky mimo súťaže. Výstava bola tiež úplne zadarmo, čo preukázalo skutočný záväzok voči službám zákazníkom.

Navyše, z toho, čo som počul, peniaze v Athleticon neboli také veľké, ako sa uverilo, že to bude. Určite to nebolo oveľa viac ako Olympia a pravdepodobne to mohlo byť porovnateľné s ASC. Je zaujímavé, že veľa športovcov mi v istotu povedalo, že zmluva bola tiež dosť podstatná a ktorá tiež odvrátila veľa budúcich konkurentov.

Napriek tomu bolo lákavým návrhom súťažiť pri prvej ukážke tejto veľkosti. Hodnota výroby by určite splnila humbuk a hoci propagátori mali vznešené ciele, mohli by sa okamžite splniť, je celkom isté, že by to mali v krátkodobej budúcnosti. Problém je v tom, že keď sľubujete výstavu, ktoré prekonáte ASC, Fibo a BodyPower, nemôžete presne urobiť to, čo Olympia urobila v Orlande, FL v roku 2020. TotoPreto si myslím, že táto udalosť bude odsúdená-ak a do-Covid je absolútne vylúčená a vrátime sa späť k existencii pred Marchom 2020. V opačnom prípade jednoducho neexistuje spôsob, ako budú mať taký druh výstavu, dokonca aj v štátoch, ktoré uvoľňujú obmedzenia (napr. FL, TN, GA). Druhou starosťou sú prichádzajúce peniaze. Aj keď Rock je megastar a podujatie by pravdepodobne nakreslilo kto je z najlepších fitness celebrity, koľko veľkých spoločností by túži získať šesť figúrkových stánkov na súťaž, ktorá odložila jeho debut dva po sebe idúce roky? Skutočnosť 2020 bola odložená na rok 2021 – a – 2021 bol odložený na rok 2022, presne neinšpiruje veľkú dôveru.

Som presvedčený, že je čas na úplné marketingové vystavenie. Athleticon začína byť synonymom dieťaťa, ktoré plakalo vlkom. Kto hovorí, že príde na rok 2022, nebude odložený na 2023. V tomto bode by som povedal, že názov do značnej miery stratil svoju hodnotu. Prepätie by som preskupila, zmenila názov, zmenila techniku a ticho pracuje pre výrobu 2022. V skutočnosti Nick Strength and Power poukázal na to, že stránka Athleticon nebola aktualizovaná vzhľadom na to v júni 2020. Ak je to pravda, je to ďalší znak, že táto udalosť si vyžaduje lepšie vedenie. Aj keď bola udalosť odložená na rok 2021 v roku 2020, ako je možné, že stránka bola v podstate opustená osem mesiacov? Ako inak by ste opísali stránku, ktorá sa neaktualizovala za osem mesiacov, ako opustená? Som všetkým uši pre akékoľvek potenciálne vyvrátenie.

Niektoré lekcie sa ťažko učia. Pozrite sa na Ole Vince McMahon a jeho WBF. Dal kontraktom kulturistov, zaplatil im obrovské množstvo peňazí a po 2,5 roka išiel poprsie. Časopis WBF odišiel, kulturistika sa nikdy nevrátila a veľa ľudí zničilo svoju kariéru, pretože na nich nikto nečakal s otvorenou náručou v federácii, ktorú odišli na zelenšie pasienky. Skutočnosť, že Olympia si vybrala rovnaký dátum ako Athleticon, by nemala byť pre nikoho prekvapením. Olympia je kráľom, dokonca by sa dalo dať na rovnaký dátum ako ASC a ASC, ktoré by museli zmeniť dátumy. Olympia je kráľom džungle, neplánuje svoju súťaž okolo iných. A počúvajte ľudí, to nebola náhoda. Urobili to zámerne? Nie, nemyslím si, že áno, ale keď si vybrali dátum, myslím si, že sa obávajú veľkej novej show v Atlante? Ha !!

Hovoríte o súťaži, ktorá je staršia ako pol storočia-čo sa do pekla zaujíma o nejakú experimentálnu šou, ktorú vedie bývalý nárazník, ktorý sa potenciálne možno snažil nahradiť O Say za 5 alebo 10 rokov? Nemyslím si, že to bolo osobné, pretože všetci sa dostanú naozaj dobre; Mohlo to však byť kontrola reality rovnako. Keby Athleticon neposúval svoj dátum, boli by to cvrčky v Atlante. Viem, že to viete a oni to určite vedia.

Ja osobne by som bol príjemne šokovaný, keby sa Athleticon stal v apríli 2022. V tomto bode mám podozrenie, že vo všeobecnosti usporiadajú paluby stoličiek na Titaniku. Co si myslis? Uvidíme niekedy túto šou?